GündemSon Dakika Çiftçi HaberleriYaşam

Evi, Tarla, Bahçesini Bakacak Çiftçiler Tarım İşleri Şehirlerarası Seyahat İzin Belgesi

Sokağa çıkma yasaklarının yanında şehir dışını çıkışlar İçişleri Bakanlığının genelgesine göre yapılıyor. Bu nedenle kişilerin genelgede belirtilen kriterleri taşıyor olması halinde başvuru yaparak seyahat izin belgesi alması zorunlu. Peki şehir dışında bahçesi, bağı, tarlası olan kişilerin ve çiftçilik yapanların seyahatleri mümkün mü? Çiftçiler seyahat edebilecek mi? Nasıl izin alınacak gibi sorular yasağın devam ettiği bugünlerde sorulmasının ana nedeni ekim mevsiminin gelmiş olması.

Çiftçilerin Şehir Dışı İzinleri Çiftçi Kayıt Belgesine Bağlı

Güncel olarak 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilerin sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bunun yanında hafta sonları ile tatil günleri de 31 il ile Zonguldak’ta yasaklar bulunuyor. Coronovirüs tedbirleri açısından atılan adımlardan bir tanesi olan şehir dışına çıkışlar izne tabi. Burada çiftçilik yapanların şehir dışına gitmeleri de izne tabi. İzin alamayan kişilerin ise yolculuk yapması ceza yaptırımlarını beraberinde getiriyor. Oturduğu şehir dışında bağı bahçesi, tarlası olan kişilerin bu mecraları ile ilgilenmeleri, ekim yapmaları için ise seyahat izin belgesi alması gerekir ki burada başvuru yapan herkes alamıyor.

Alo 199 Hattında ve e-Devletten Başvuru Yapabiliyorsunuz

Şehir dışında tarlanız ile ilgilenmek istiyorsanız burada izin talebinde bulunmanız için öncelikli olarak sizden Çiftçi Kayıt Belgesi isteniyor. Bu belgesi olmayan kişilerin ise izin almaları mümkün görünmüyor. Burada başka birisinin tarlaları ile ilgilemek isteyenler ve mevsimsel çalışanlarda söz konusu. Ancak il ve ilçelerde oluşturulan seyahat kurulları bu gibi durumlarda kişilerden belge talep ediyor. Belgesi olmayan kişilere ise izin verilmiyor.

Çifti Kayıt Belgeleri Tarım Müdürlüklerinden alınabiliyor. Buradan alacağınız belgeler ile e-devlet üzerinden ya da Alo 199 hattı üzerinden başvuru yaparak şehir dışına çıkış izni yani seyahat izin belgesi alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu