Gündem

Akdeniz’de Rus Korkusu Düşen F-35 Uçağı İçin ABD, İngiltere Alarmda

ABD’nin Türkiye’ye vermeye yanaşmadığı F-35 Akdeniz’de düşünce Kraliyet Donanması ve ABD ile Rusya arasında enkaza ulaşma yarışmasına girdi. İspanya’dan hareket eden ABD ekibi uçağın düştüğü hareket ederken İngilizler ise uçağın deniz altında nerede olduğunu henüz bulamadı.

Süpersonik Hız Gizli Radar

F35 uçağının donanımındaki gizli unsurların Rusya eline geçmesini istemeyen ABD ve İngiltere bölgede tedbir almaya çalışıyor. Özellikle görülmeden süpersonik hızda uçuş sağlayan gizli radarları ve sensörlere sahip uçağın araştırılmasına devam edilirken Rusya konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmamış olması dikkatleri çekiyor.
Uçağın muhtemel düştüğü yerde nöbet tutan İngiliz Donanmasından ismini vermek istemeyen bir yetkili F53 savaş uçağına Rusların sahip olmak isteyeceğini bu durumun diplomatik bir soruna yol açabileceğini de belirtti.

F35 kapsamından Türkiye’nin çıkarılması sonrasında gündemden düşmeyen uçak 100 milyon sterlin değerinde. Bu anlamda da ilk kez F 35 savaş uçağı kaybı yaşandı. Önceki gün TSİ ile saat 13:00 civarlarında Akdenizde uluslar arası sularda meydana elen ve başka uçağın karışmadığı kaza da pilot uçaktan fırlatma koltuğu ile ayrıldı. Pilotun sağlık durumu iyi. Ancak uçağın denize düştüğü haberi yapılmıştı.

HMS Queen Elizabeth’ten Kalkmıştı

İngiliz donanmasına ait uçak Kraliyet HMS Queen Elizabeth uçak gemisinden kalktıktan kısa bir süre sonra düştü. İngiltere Savunma Bakanlığı düşen uçakla ilgi olarak Akdeniz’de rutin uçuş yapılması esnasında pilotun kendini fırlattığını, gemiye sağlıklı olarak döndüğünü, olayla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu