Gündem

Antalya’da Koca Dehşeti Ölüm Getirdi

Kadına şiddet Döşemealtı’nda, Melek İpek şiddete dayanamadı ve kocasını av tüfeği ile öldürdü. Bizlerin gördüğü sadece bir gecelik işkence ve zulüm. Bunun geçmiş yıllarını düşünemiyorum. Nitekim ilk kez olan bir işkence olmadığı kanaati sanıyorum herkeste doğan bir husus. Ancak ellerine kelepçe, çıplak şekilde sen işkence yap, soğuk zeminde soğuk suyla insanın aklına gelmeyecek eziyetler. Nasıl bir düşünce yapın var, nasıl bir eğitim aldın, nasıl bir aile terbiyesiyle yetiştirildin? Allah’ım… Bir çok soru ard ardına sorulabilir.

Döşemealtı’nda Kadına Şiddet

Yer Döşemealtı. Ilıca mahallesi. Eskinin köyü şimdikinin mahallesi. Antalya’nın merkez ilçesinde servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek iki kız çocuğunun önünde eşini darp ediyor. Bununla yetinmeyen Ramazan bey eşini çıplak şekilde kelepçeliyor ve gece boyu soğuk zeminde soğuk suyla işkence ediyor, dövüyor, dövüyor… Ne kadar süredir işkence ediyor, ne kadar süredir zulm ediyor henüz bilinmiyor. Kadına şiddet son olarak Antalya’da gün yüzüne çıkıyor ve bu anlamda yeni açılan sayfa Melek İpek. Çocuklarını ve kendisini öldüreceğini söyleyen koca servis şoförü olduğu için servis yapmak için dışarı çıkıyor. Eşini çıplak ve kelepçeli bırakarak. Döndüğünde ise beklemediği bir son onu karşılıyor. Eşi Melek nasıl bir psikoloji içerisine geldi ki eşini av tüfeği ile karşılıyor ve üzerine ateş ederek onu öldürüyor.

12 Yıllık Evlilerdi

12 yıldır evlidir Melek İpek. İki kız çocuğu ile yıllarını vermiş  kocasına. Ama kocası ona acımamış kızları önünde zulmetmiş. 31 yaşındaki Melek bu zülmlere dayanamamış olacak ki en sonunda eşini çıplak ve elleri kelepçeli şekilde av tüfeği ile evine buyur etmiş. İşkencenin kaçınılmaz sonu Ramazan İpek için yazılmış.

Yaşadığı işkence ve baskılar sonucu çocuklarının ve kendi hayatını kurtarmak adına eşini öldüren Melek bu durumdan kaçmak saklanmak yerine sağlık ekiplerini aramış ve destek istemiş. Nitekim ekipler evine geldiğinde Melek çıplak halde bulunmuş ki, çocukları da olay yerinden uzaklaştırıldıktan sonra Jandarma ekiplerince gözaltına alınıyor. Saatler süren ifadeler sonrası ise avukatından ilk açıklama geldi.

Avukat Ahmet Onaran İlk Açıklaması

Melek İpek’in avukatı Ahmet Onaran; ilk ifadenin tamamlanması sonrası sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Duyduklarına inanamayan Onaran; sabaha kadar elleri kelepçelenmiş, bununla yetinmemiş boynu, elleri ve ayakları ayrıca iple bağlanıp cenin pozisyonunda ıslak zemin üzerinde soğuk su dökülerek işkencenin her türlüsüne maruz bırakılmış. Çocuklarının önünde kendisine silah sıkılmış ve ifade etmekte insan olarak utanacağım onlarca işkenceye maruz kalmıştır. Sosyal medya ve basında yer aldığı gibi kocasını öldürmemiş aksine meşru müdafaa hakkını haklı olarak kullanmıştır.

Melek İpek Nöbetçi Mahkemeye Çıkarıldı

Bu açıklamalar herkesin kulağını Antalya Adliyesine çevirdi. Buradan Melek İpek’in salıverilme haberi bekleniyordu ancak son haber Melek’in tutuklandığı yönünde oldu. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemede kendisine cinsel saldırı ve işkencede bulunduğunu anlatan ipek kendisini korumak adına av tüfeğini aldığını, kocası Ramazan İpek’in tüfeği almak için çalışırken silahın patladığını, tek el ateş aldığını, nasıl patladığını bilmediğini söyledi.

İşkenceye maruz kalan Melek tecavüze uğradığını,  saçından sürükleyerek başka odaya götürdüğünü, yumruk  ve tekme atarak vücuduna vurduğunu, telefonla kafasına ve yüzüne vurduğunu, çığlık atınca susmasını söylediğini, boğazını sıktığını anlattı. Kafasına aldığı darbeler sonrası bayılan Melek gözünü açtığında kelepçeli olduğunu, boynu, elleri ve ayaklarının naylon iple bağlanarak kendisini banyoda bulduğunu ve burada eşi Ramazan’ın tecavüz ettiğini belirtti. Melek İpek ifadesinde şunları söyledi ;

Melek İpek’in İfadesi

“Çocuklarım da şiddet görüyordu. İşkenceye varan tutumları nedeniyle korktuğum için şikayet edemedim. Çocukları öldürmekle tehdit ediyordu. Olay günü aynı evin içindeyken ‘boşanmak istiyorum’ diye mesaj attım. Çocuklarla yatmaya hazırlanıyorduk. Av tüfeğiyle odaya girerek ‘Seni öldüreceğim, Kelime-i Şahadet getir.’ dedi. Çocuklarımı hemen arkama aldım. Kendisine ‘Yapma ne olur,’ diye yalvarmaya başladım. Eşimin kararlı olduğunu ve ateş edeceğini anladım. Elimle çocukları yatağın üzerinde doğru ittirdim. Diğer elimle de tüfeğin namlusunu tuttuğumda kurşun benim yan tarafımdan cama isabet etti. Tekrar yalvardım, yakardım. Bir daha ateş etmedi.”

Antalya Adliyesinde nöbetçi mahkeme kocası Ramazan İpek’i av tüfeğiyle vuran Melek İpek’i tutuklama kararı çıktı. Her ne kadar herkesin beklentisi salıverilmesi olsa da, önümüzdeki süreçte çıkacak karar şimdiden merak konusu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu