Biyografi

Orhan Burhan Kimdir? Biyografisi

Son Dakika Haberleri – Orhan Burhan 1978 yılında İnegöl’de dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini burada gören Burhan Lise eğitimini de Isparta Gönen Anadolu Öğretmen Lisesinde aldı.

Görev Yaptığı Yerler

Yüksek eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetiminde alan 1999 yılında buradan mezun oldu. Yüksek Lisans ile doktorasını Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana bilim dalında yaparak Dr. unvanını aldı. Eğitim sonrası Şekerbank’ta görev almasına rağmen 2000 yılında Bilecik Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Buradan sonra sırasıyla;

  • Burdur Ağlasun Kaymakamı
  • Kars Digor Kaymakamı
  • Isparta Gelendost Kaymakamı
  • Siirt Vali Yardımcısı
  • Denizli Çivril Kaymakamı
  • Sakarya Hendek Kaymakamı

Olarak görev yaptı. 7 Ağustos 2019 tarih ve 268 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Muratpaşa Kaymakamı olarak atanan Dr. Orhan Burhan buradaki görevine devam ediyor.

Dr. Orhan Burhan Milli Güvenlik Akademisi 49 ncu dönem mezunu ve 2 nci kez yüksek lisansını Süleyman Demirel Üniversitesi Maliye Anabilim dalında yaptı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Adalet Önlisans Bölümü, İktisat Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünü tamamladı.

Av. Seda Demirel Burhan ile evli olan Orhan Burhan iki çocuk babası.

Biyografi sayfamızdan daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu