Biyografi

Gülhan Tekin Kimdir? Biyografisi

TRT’de yayınlanmaya başlaması ile önemli bir izleyici kitlesine sahip olan Gönül Dağı dizisi 7 den 70’şe herkesin izlediği bir program haline geldi. Burada dikkatleri üzerine çeken Gülhan Tekin ise Günışıl karakteri ile herkesi büyülemeye devam ediyor.

TRT 1’de yayına girmesinin ardından reyting listesinin üst sıralarına sürekli ismini yazdıran Gönül Dağı dizisinde Günşıl karakterine hayat veren Gülhan Tekin 1975 yılında dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde Tiyatro Dramatik yazarlığı bölümünden mezun olduktan sonra 2004 yılında BKM mutfak ekibi ile oyunculukta parlayan Tekin bir çok sinema filminde de rol aldı. 1,69 boyundaki sevilen oyuncunun burcu da Boğa.

Eşi Kendisinden 12 Yaş Küçük

Gülhan Tekin güldürü programlarındaki skeçleri ile gündeme gelmesinden sonra İbo Show’un güldürü skeçlerini yazmıştır. İzleyiciler tarafından çok beğenilen Organize İşler

, Beynelmilel, Güneşi Gördüm, Beyaz Melek, Hükümet Kadın, Bir Demet Tiyatro, Maidenin Altın günü gibi Türk Sinemasına altın harflerle yazılan filmlerde rol alan Tekin son olarak Gönül Dağı dizisinde izleyici karşısına çıkıyor. 2018 yılında gösterime giren Oflu Hoca’nın şifresi filminde de Halime’yi canlandıran oyuncu Apartman Toplantısı skeçleri ile ön plana çıkmıştı.

Kendisinden 12 yaş küçük olan Hasan Elmas ile evli olan Gülhan Tekin son zamanlarda gündem olmaya başladı. 2015 yılında evlenen Hasan Elmas Bana bir Soygun Yaz, Ekşi Elmalar, Gölgedekiler gibi sinema filmleri ile kendisini gösterdi.

Biyografi sayfamızdan bir çok kişiye ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu