GündemSon Dakika Çiftçi Haberleri

Hayvan Yetiştiricilerine Yem Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü geçtiğimiz gün yaptığı duyuru ile hayvancılıkla uğraşan küçük işletmelere yem desteği uygulama planını İl ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüklerine gönderdi. Covid 19 salgını nedeniyle yem tedarikinde güçlük yaşayan küçük işletmelere eğitimin sürdürülebilmesi için yem desteği verilecek. Yem desteğinden kimler nasıl faydalanacak? Yem desteğine nasıl başvurulacak? Hayvancılıkla uğraşan çiftçinin merak etti sorular.

Yem Desteği Ne Kadar Yapılacak?

Yem desteği Covid-19 salgınında tedarikinde zorluk yaşayan çiftçilere bir defalığına verileceği yapılan açıklamalar arasında. Salgın sırasında artan yem fiyatları, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle hayvancılıkla uğraşan küçük işletmelerin bu durumdan olumsuz etkilenmelerini önlemek amacıyla sığır başı 65 TL, küçükbaş hayvanlara ise  hayvan başı 6,5 TL yem desteği verilecek. Burada hayvan sayıları da sınırlı tutulmuş. Anaç sığır, besilik erkek sığırı yetiştirenler 20 hayvana kadar hayvan başı 65 lira alacak. Küçükbaş hayvan yetiştiricileri ise 50 küçükbaş hayvana kadar hayvan başı 6,5 TL yem desteğini bir defaya mahsus alacak.

2020 Yılı Yem Desteği

Bakan adına Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok’un imzaladığı yem desteği uygulama planının uygulanması ile sonuçlarının bakanlığa gönderilmesi istendi. Temmuz ayında 2749 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile küçük kapasiteli Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan işletmelerine 2020 yılında yapılacak olan yem desteği ile ilgili hususlar açıklanmıştı. Bu aşamada anaç sığırlar için ve besilik erkek sığırlar için başvuru şartları da bu karar eşliğinde hayvancılıkla uğraşan küçük işletmelere duyurulmuştu.

Küçük işletmelerin yem desteğinden faydalanabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığının sisteminde öncelikli olarak kaydınızın olması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu