Gündem

Mecliste yaşanan yumruklaşma sonrası Çelik’ten açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisin’de (TBMM) milletvekillerinin yumruklaşmaya kadar giden kavgalarına ilişkin Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik‘ten açıklamalar geldi.
Mecliste yaşanan yumruklu kavga sonrası Çelik yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanına yapılan saldırıların zihniyetlerin bir yansıması olarak nitelendirdi. Meclis toplantısında CHP’li Engin Özkoç‘un konuşma yaptığı sırada Ak Partili vekiller Özkoç’un daha önceden Cumhurbaşkanına yönelik yaptığı konuşmaya yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Yaşanan gergin anlar sonrasında vekillerin yumruklu kavgalarına ilişin Ak Parti Sözcüsü Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “CHP yönetimi, millet iradesiyle bitmeyen kavgasında yeni bir çirkinlik ortaya koydu. CHP’nin Cumhurbaşkanımıza dönük ahlak dışı ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Aynen iade ediyoruz. Milletle olan kavgalarını seçilmiş Cumhurbaşkanımız üzerinden yürütmeye çalıştıklarını görüyoruz.
Meclise ve Cumhurbaşkanlığı makamına saldırılarının hiçbiri tesadüf değil, bunların hepsi demokrasimize, hukuk devletimize ve milli çıkarlarımıza dönük zaman ayarlı sabotajlardır.
Ne iç politikada bu ‘Yassıada Zihniyeti’ kazanacak, ne de dış politikada Türkiye’nin milli güvenliğini bu ‘Baas Zihniyeti’ne teslim edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
CHP’li vekil Özkoç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakında sosyal medya hesabından yaptığı hakaret içerikli sözlerinden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma başlattı.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu