Ekonomi

Avrupa’ da 6 Bin Euro Türkiye’de 210 Bin Lira

Avrupa’da satışa çıkarılmasına rağmen Türkiye’de yeni satışa sunulacak olan Citroen’in elektrikli aracı Ami’nin satış fiyatı belli oldu. Avrupa’da 6 bin Euro’ya satılan araç Türkiye’de 210 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcısının olacak.

Tamamen Elektrikle Çalışıyor

Citroen’in 2020 yılında tanıtmasına rağmen ülkemizde satışa çıkmaya hazırlanan Ami motosikletlere alternatif olarak dört tekerlekli araç olarak üretiliyor. Saatte 50 km hıza kadar çıkabilen aracın Ami markası Fransızca da arkadaş anlamı taşıyor. Kompakt yapısı ile iç mekanı da basit olarak tasarlanan araç yüzde yüz elektrikli olarak çalışıyor. Fransa’da bu aracı kullanmak için 14 yaşını doldurmuş olmak yeterken ehliyet şartı aranmıyor. Diğer ülkelerde bu aracın kullanımında yaş sınırı 16. Türkiye de ise Ami kullanmak isteyenler B1 ehliyetine sahip olması şart koşulucak. Rahat bir kullanım imkanı sağlayan Citroen Ami 5.5 kWh kapatisite ile lityum bataryası sayesinde 70 km menzile sahip.

Ev Prizinde Şarj Ediliyor

Avrupa ülkelerinde 6 bin Euro’ya alıcı bulan Citroen Ami’ni en büyük özelliği ev prizlerine takılarak yaklaşık 3 saatte şarj olabilmesi. Teknik olarak elektrikli scooter olarak tanımlanan Ami’nin artan ÖTV ve KDV için sıfır araç alımında zorlanan kişilerin tercih olarak almak isteyecekleri bir araç olarak gösteriliyor.

Avrupa’da daha ucuza satılmasına karşın Türkiye’de 210 bin liradan başlayan fiyatlar ile satılacak Citroen’in yeni elektrikli aracı Ami kullanıcıları bu araç için Motorlu Taşıtlar Vergisi de ödemek zorunda kalmayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu