Yaşam

Çalınan, kaybolan Android İphone Telefon Nasıl Bulunur?

En kötü duygulardan birisi mevcut kullandığımız telefonumuzu kaybetmek, çaldırmaktır. En yakınınız olan telefonunuzu kaybettiğinizi fark ettiğiniz zaman panik yaşarsınız ve çılgınca etrafınızda aramaya koyulursunuz. Evdeyseniz minderler, yataklar, döşeme altları her yere bakarsınız ama nafile. Büyük paralar verdiğimiz cep telefonlarının kaybı halinde nasıl hareket edeceğimizi, bulmak için önceden neler yapacağımızı ise kaybedene kadar düşünemeyiz.

Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur?

Telefonlarımızı kaybetmemiz halinde ilk dikkatimizi çeken telefonun maliyeti olsa da sadece bununla yeterli değil. Telefonun özellikle yanlış ellere geçmesi size daha büyük yükler getirebilir. Fotoğraflarınız, videolarınız yanlış ellerde özel nitelikte olanlar sosyal medyalarda yayınlanabilir. İfşalar söz konusu olabilir. İnternet bankacılığı kullanıyorsanız bankacılık işlemleriniz de başkasına geçebilir. Bu gibi durumlar sizlere maddi ve manevi açıdan daha büyük sorumluluklar getirir.
Telefonunuza kilit koyuyor musunuz? Aslında kilitlerde çok önemli değil bir çok uygulam ve bilgisayar programı ile bu tür kilitlerde çözülmüş oluyor. Parmak izi şifresi koymak çok daha mantıklı olabilir. Fakat telefonunuzu kaybetmeden önce geri alabilmek için önümüzde birkaç yol bulunuyor. Bu yolları bilmek hepimiz için en gerekli hususlardan.

Telefonumu Bulmak İçin İlk Ne Yapmalı

Akıllı telefonlarda bilindiği üzere telefonumu bul seçeneği mevcut. Bu uygulamayı aktif hale getirmeniz halinde telefonunuzu kaybederseniz kaydettiğiniz numarayı arama yapacaktır. Kaybettiğiniz telefonu ilk etapta başka bir telefondan aramayı akıl edin. Yakınızdaysa çalacaktır yada titreşimini hissedersiniz. Ama başkaları almışsa çoktan unutmaya başlayabilirsiniz.

Telefon Yabancıların Eline Geçerse

Bir arkadaşınızın cihazından telefonunuza, kilit ekranınızda görünecek bir mesajla (bir PIN, parmak izi taraması veya yüz tanıma ile kilitlediğinizi varsayarak) bir mesaj gönderin. Köpeği gezdirirken yanlışlıkla düşürdüğünüz bir telefonu açabilecek iyi insanlar var. Alternatif bir numara (en iyi fikir) veya e-posta adresi (hiç yoktan iyidir, ancak kimsenin size ulaşmasını beklemeyin ve siz hemen bir mesaj yazın.

Telefonunuzu bulun

Neyse ki akıllı telefonunuz, harita üzerinde yerini belirlemenize, bir mesaj görüntülemenize, uzaktan kilitlemenize veya zilini çalmanıza, üzerindeki verileri silmenize ve daha pek çok şeye olanak sağlayan yerleşik bir özelliğe sahiptir. Telefonunuzun kurulumu sırasında bunu etkinleştirmeniz halinde sizlere faydası olur.

iPhone’unuzu nasıl bulabilirsiniz?

iPad veya iPod touch gibi başka bir Apple aygıtınız varsa Find My uygulamasını başlatabilirsiniz (Apple Watch’ta buna Aygıt Bul denir) veya başka bir Apple aygıtınız yoksa herhangi bir web tarayıcısına gidip iCloud.com/find yazın.
Şimdi Apple Kimliğinizi (e-posta adresi) ve şifrenizi girin. Kayıp iPhone’unuzla ilişkili Apple Kimliği ile aynı olmalıdır. Find My uygulamasını, Aile Paylaşımı grubunuzdaki birine ait bir cihazda da kullanabilirsiniz.
iPhone Bul yazan sekmeyi tıklayın. Birden fazla Apple cihazınız varsa, ekranın üst kısmındaki açılır listeden “Marc’ın iPhone’u” gibi eksik olanın adını seçin.
Şimdi yeşil bir nokta ile temsil edilen bir tepe haritasında göreceksiniz. Kapalıysa veya çevrimdışıysa ya da pili bitmişse, bilinen son konumunu göreceksiniz.
Aslında, Ağımı Bul’u açtıysanız, bir Wi-Fi veya hücresel ağa bağlı olmasa bile cihazınızın konumunu görebilirsiniz. Bu, Apple’ın aygıtınızı veya öğenizi bulmanıza yardımcı olabilecek yüz milyonlarca Apple aygıtından oluşan şifreli anonim ağıdır.
Artık üç seçeneğiniz var: Ses Çal (yüksek sesle çalmak için), iPhone’u Sil (tüm bilgilerinizi siler) veya Kayıp Modu (banyo tezgahınızda değilse ve gerçekten kaybolduysa).
Kayıp Modu’nu tıkladığınızda, cihazınızı 6 haneli bir PIN ile kilitlemeniz istenecektir. Ardından, iletişim bilgilerinizin kayıp iPhone’unuzda görüntülenmesini istiyorsanız veya bulucunun sizinle iletişim kurmasını isteyen özel bir mesaj girmek istiyorsanız ekrandaki adımları izleyin. Etkinleştir’i seçin.
Apple Pay ayrıca cihazınız için devre dışı bırakılır ve iPhone’unuza bağlı tüm kredi veya banka kartları askıya alınır.
Kayıp Modunda, iPhone’unuzun mevcut konumunu da (konumundaki değişikliklerin yanı sıra) de göreceksiniz ve Konum Servisleri cihazda kapalı olsa bile, cihazınızın konumunu izlemek için geçici olarak açılacaktır. .
Ancak asla çalınan bir iPhone’u kendi başınıza almaya çalışmayın. Riske değmez. Bunun yerine, bilgi ile yetkililere başvurun.

Android telefonunuzu nasıl bulabilirsiniz?

Samsung Galaxy veya Google Pixel telefonu gibi kaybolan veya çalınan bir Android cihazını bulmak için benzer araçlara sahipsiniz. Cihazınızı uzaktan silme seçeneği için android.com/find adresine gidin ve Google hesabınızda (sayfanın sağ üst köşesinde) oturum açın.  Artık ekranın sol tarafında listelenen birkaç seçeneğiniz var:
Haritalar Zaman Çizelgesi: Android akıllı telefonunuzu bir harita üzerinde görün ve hatta hareketini takip edin. En son görüldüğü tarihi ve saati görmek için küçük “i” simgesine tıklayın. Ses Çal: Bunu seçtikten sonra, Android telefon sessize ayarlanmış olsa bile 5 dakika boyunca bir ses çalacaktır. Güvenli Cihaz: Buna tıklamak veya dokunmak, cihazınızı kilitler ve Google hesabınızdan çıkış yapar. Kilit ekranında bir mesaj veya telefon numarası da görüntüleyebilirsiniz. Cihazı Sil: Gerekirse, bu cihazdaki tüm içeriği silmeyi seçebilirsiniz, ancak bunu bir kez yaptığınızda onu bulamazsınız. Son olarak, telefonunuz gerçekten sonsuza kadar gittiyse, telefonunuzla ilişkili olabilecek tüm çevrimiçi hesaplarınızın (veya telefonunuzun Notes uygulamasında işaretlediğiniz parolaların) parolalarını değiştirmeniz önerilir. Ayrıca, telefonunuza verilen hizmeti de devre dışı bırakabilecekleri için operatörünüzle iletişim kurmanın zararı olmaz.
Son olarak, kaybolan veya çalınan bir telefonu yetkililere bildirin ve cihazınızla ilgili dolandırıcılık amaçlı suçlamalar yapılması durumunda polise ihbarda bulunun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu