GündemYerel Haberler

Kepez’de Kırmızı Çizgi Kaymakam Nusret Şahin’den

İçişleri Bakanlığı tüm valiliklere gönderdiği yazı ile “ Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” uygulamasını tüm yurtta uyguladı. Uygulamanın başını Valilikler ve Kaymakamlıklar çekti. Bu anlamda Kepez’de yaya geçitleri de kırmızı şeritlerle boyandı. Tüm yurtta olduğu gibi Kepez’de yaya geçidi üstünlüğü konusunda farkındalık yaratmak için atılan adımlar her geçen gün biraz dağa ağırlığını hissettiriyor.

Sakarya Bulvarında Kırmızı Çizgi

Kepez’de Kaymakam Nusret Şahin ve beraberindekiler düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Kepez Kaymakamlığı önünde bulunan Sakarya Bulvarındaki yaya geçidinin şeritlerinin kırmızıya boyanması ile Kaymakam Şahin sürücülere “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” başlıklı broşürleri sürücüler ile paylaştı. Sürücülerin yaya geçitlerinden önce yavaşlaması gerektiği ve yayalara öncelik vermesi gerektiğini belirten Kaymakam Şahin etkinliğe katılan herkese de teşekkür etti.

Kepez’de kırmızı çizgi etkinliği kapsamında Emniyet yetkilileri de sürücülere ve yayalara hediyeler dağıttı. İçişleri Bakanı Sayın Soylu’nun “ 30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” paylaşımı tüm yurtta ilgi gördü. Kepez Belediye çalışanları ile sembolik olarak kırmızı şeridi boyayan Şahin ve beraberindekiler kameralara poz verdi.

Okunmalı : Vali Yazıcı Kepez’de Covid-19 Denetiminde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adımları sonrası 2019 yılında “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yaya önceliği yılı ilan edilmesinin ardından yaya geçitlerinde meydana gelen trafik kazaları tüm yurtta azaldı. 2918 Sayılı Trafik Kanununda yapılan değişiklik sonrası yaya geçitlerinde trafik ışığının olmaması, görevli bir kişinin olmaması halinde yaya geçidine yaklaşırken yavaşlamak zorunda ve yaya bulunması halinde de ilk geçişi yayaya vermek zorunda hükmü getirilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu