Yerel Haberler

Kepez’de Muhtarlara Fidan Sertifikasını Kaymakam Nusret Şahin Verdi.

Son Dakika Haberleri – Kepez Kaymakamı Nusret Şahin 68 Mahalle Muhtarına Muhtarlar günü nedeniyle dikilen fidanlara ait kişisel fidan dikim sertifikalarını yapılan toplantıda takdim etti.

Kaymakam Şahin Muhtarlarla Toplandı

Kepez Müftülük toplantı salonunda 68 Mahalle Muhtarı ile bir araya gelen Kaymakam Şahin, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan hatıra ormanında fidan dikimi için verilen sertifikaları muhtarlara takdim etti. Şahin Ankara’da oluşturulan hatıra ormanında hepinizin birer fidanı var dedi.

Kepez Müftülüğünün ev sahipliğini yaptığı toplantıya Kaymakam  Nusret Şahin’nin yanı sıra, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mesut Aktaş, Kepez İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Nüfus Müdürü Orhan Yüksel ile diğer daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Günü İçin Fidan Dikildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  talimatı sonrası “19 Ekim Muhtarlar günü” münasebetiyle ülke genelinde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarına Ankara’da oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi yapıldı. Muhtarlar adına dikilen fidanlar için oluşturulan sertifikalar sahiplerine birer birer teslim ediliyor.

Türkiye’de 50 Bin 340 Muhtar Bulunuyor

Ankara’da Çubuk ve Gölbaşı ilçelerinde muhtarlar için hatıra ormanı oluşturulmuştu. Türkiye’de görevde bulunan 50 bin 340 muhtar adına buralara fidan dikimi gerçekleştirildi. Dikilen her fidan için muhtarlar adına sertifikalar oluşturuldu.

Geçtiğimiz aylarda fidan dikimi için Gölbaş’ında tören yapılmış ve törene İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgehan ve 81 ilden gelen muhtarlar katılmıştı.

Kaymakam Şahin’den Covid 19 Tedbirlerine Teşekkür

Kaymakam Nusret Şahin ayrıca toplantıda muhtarlara Covid-19 kapsamında alınması gereken tedbirler ve filyasyon ekiplerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Bu anlamda en iyi ilçelerden birisi olduğumuzu hatırlatan Şahin Muhtarlar sayesinde bu kadar iyi seviyede olduklarını belirtti. Mesai saati gözetmeksizin özverili çalışmalarınızın sonuçlarını çok iyi şekilde aldıklarını ancak bundan sonra da tedbirlere çok hassas dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Mahallelerde asayişin sağlanması adına atılan adımlarda Emniyet Müdürlüğünün üzerine büyük yük bindiğini ancak suçluların yakalanmasında görünür ve görünmez unsurlarımızın 7-24 çalıştığını söyleyen Kaymakam Şahin okulların açılması ile Emniyet güçlerine daha çok iş düştüğünü belirtti.

Toplantı sonrası Antalya Valiliği İç Göç idaresi, Uyum ve  İletişim Çalışma Grubunca Muhtarlara yabancılara yönelik bilgilendirme eğitimi verildi. Daha sonra sertifika dağıtımı anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Yerel Haberler sayfamızda daha çok haber okuyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu