Ekonomi

2022 Yılında Kapıcı Apartman Görevlisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Son Dakika Haberi – Geçmiş yıllarda büyük apartmanlarda ve sitelerde apartman görevlisi diğer adıyla kapıcı çalıştırılıyordu. Artan fiyatlar ve maliyetler nedeniyle siteler farklı çalışma prensibine girmiş olsa da halen apartman görevlisi çalıştıran siteler mevcut. Bu anlamda 2022 yılında kapıcı maaşları ne kadar olduğu da merak ediliyor.

Asgari Ücret Üzerinden Kapıcı Maaşı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanının müjdeli haberi ile yüzde 50 oranında artan Asgari ücret tutarı sonrası farklı sektörlerde hizmet veren kişilerin ne kadar maaş alacakları da merak konusu. Burada en az asgari tutar üzerinden çalıştırılması zorunlu olmasına karşın bazı siteler görevlilerine daha çok verebiliyor. Burada yemek parası yol parası gibi ek ücretler ile belirlenen ücretin üstünde maaşların alınması hususu bulunuyor. Bu sebeple çok daha yüksek tutarda maaş alanları da bulunuyor.

SGK ve İşsizlik Sigortası Kesintisi

Aparman görevlisi (kapıcı) olarak çalışanların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Asgari ücret tutarı olan 4 bin 253 TL üzerinden maaş alacakları düşünülüyor. Burada kapıcılara ödenecek maaşlardan yüzde14 SGK primi ile yüzde 1 olarak işsizlik maaşı kesintisi yapılarak ödeniyor.

2022 Yılında Engelli Maaşı Ne Kadar Alacağız?

Elektrik, Kira, Su Ödemiyorlar

Belirlenen 4.253 TL asgari ücretin en alt tutarı. Burada vergilerde kaldırıldığına göre kapıcılara da bu rakam üzerinden maaş verilmesi muhtemel. Yine bu maaşın belirlenmesinde çalışılan apartman ya da sitenin yönetimi ile yapacağınız protokollerde önemli. Zira bir çok apartman görevlisi buralarda çalışırken siteye ait dairede oturuyor, elektrik, kira su gibi giderleri olmuyor. Bunlarında dikkate alınmasıyla apartmanda çalışanların maaşları gelirleri çok daha yüksek olabilir.

Sigortasız Kaçak İşçi Çalıştırmanın Cezası Nelerdir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu