BankalarEkonomiVakıfbank

Vakıfbank’tan Satılık Araçlar

Vakıfbank bünyesinde fazlalık olan, kullanılmayan ve taşıt kredisi verilmesine rağmen bu kredilerin ödemesi yapılmadığı için iade alınan 2. El araç satışları internet üzerinden ihale yöntemi ile yapılmaktadır. Burada ihaleye girebilmeniz için atacağınız birkaç adım sonrası yüksek modellerde araçları en düşük fiyatları ile alım imkanlarınız olabiliyor. Sürekli takip etmek isteyebileceğiniz bir satış ilanı olan bankanın bünyesine zaman zaman yüksek modelli araçlar filolar halinde gelebiliyor. Bu nedenle alım öncesi incelemek doğru olacaktır. Vakıfbank’tan satılık 2. El araç almak isteyen kişiler ne yapacak, nasıl bir yol izleyecekler sizlere önemli ipuçları vermek istiyoruz.

Vakıfbank Neden Araç Satıyor?

Bankalar tüketicilere finans desteğini araç alımlar için sağlarken bu desteğin ödenmesi için de araca ipotek koyma yoluna gider. Burada taksit ödemesi ile borcun bitiminde ipotek kaldırılır ancak borcunu ödemeyen kimselerin araçlarını bankalarda geri alarak satışa konu ediyor. Bu şekilde de alacağını tahsil etmiş oluyor.

Ziraat Bankasından Satılık İkinci El Araçlar

Halkbank’tan Satılık Çekme Belgeli Araçlar

İhale Nasıl Yapılıyor?

Banka araç satışını e-ihale yöntemi ile yapıyor. İhaleye girebilmeniz için bir Vakıfbank şubesine gitmeniz ve buradan almak istediğiniz aracın teminat tutarını yatırmanız arkasından da şartnameyi imzalamanız gerekiyor. İnternet sitesinden ilana çıkan araçların fotoğrafları, teknik bilgileri ve ekspertiz raporları ilan ediliyor. Burada ilan edilen muhammen bedelin % 5 i oranında teminatı bankaya yatırmanız gerekiyor. Bu teminat ihale sonrası kazanamamanız halinde size iade edilirken ihaleyi kazanmanıza rağmen aracı almazsanız bankaya gelir olarak kayıt altına alınıyor.

Nasıl Teklif Vereceğim?

Aracın teminatını yatırdıktan sonra size SMS yoluyla kullanıcı adı ve şifre geliyor. Bu bilgiler ile Vakıfbank araç satış sayfasına giriş yapıyorsunuz ve araca fiyat teklifi veriyorsunuz. Bu teklif sonrası ihale başlamış oluyor. İhale süresi 3 gün. Bu süre sonunda ihale bitiyor ve en yüksek teklif veren aracı alıyor. Araca muhammen bedel altında teklif vermeniz mümkün değil. Ancak fiyat teklifi için en az yükseltme tutarı da teknik bilgiler içerisinde bulunuyor. İhalenin bitmesine 30 dakika kala bir teklif gelmesi ihalenin 30 dakika daha uzamasına neden. Bu süre sonunda yeni bir teklif zamanı uzatırken teklif gelmemesi halinde de araç ihalesi sonlandırılıyor. Araçları incelemek için giriş sayfası ile gidebilirsiniz.

Taksitlendirme Olur mu Kredi Kullanabilir miyim?

Vakıfbank’tan satılık ikinci el araç alımı ihale yöntemi ile yapılırken burada ödemenizi taksitle yapmanız söz konusu değil. Parayı peşin olarak ödemeniz gerekiyor. Ayrıca kredi kullanımı ise banka ile görüşmeniz gereken husus. Kredi notunuz kredi almaya elverişli ise, aylık düzenli geliriniz varsa size tüketici kredisi ya da uyması halinde ikinci el taşıt kredisi de verebilir.

Aracın Teslim Alınması

İhale sonrası aracın parasını 7 gün içinde yatırmanız ve devir işlemleri sonrası aracınızı almanız gerekiyor. Ancak burada uzun süre çalışmayan araçlar nedeniyle aracınızın çalışmaması, hasarlı olması, ruhsat kaybı gibi karşınıza çıkabilecek tüm hususlar alıcının üsteleneceği bir durum. Bu hususlarda bankadan bir talebiniz olamıyor. Şartname ile bu hususların hepsini kabul etmiş oluyorsunuz. Bunun için ihaleye girmeden önce de bu hususların gözden geçirilmesinde fayda olacaktır.

vakifbanktan-satilik-2-el-araclar-sartname

Son zamanlarda pandemi süreci, fabrikaların araç üretememesi ve TL’de değer kaybı gibi nedenler ikinci el araç satışlarında fiyatları maksimum seviyelere çıkardı. Nitekim ikiye üçe katlayan fiyatlardan bahsetmek mümkün hale geldi. Bu nedenle tüketici konumundaki gerçek ve tüzel kişilikler en uygun fiyatlarda araç alımı için farklı alternatif yolları denemeye çalışıyor. Hatta bazı otomotiv sektöründe  sürekli alım ve satım yapan kesimler de bu yollarda ucuza alarak pahalı satış ile kazanç sağlama peşine düşmüş durumda. Bu nedenle tüm bankalarda olduğu gibi Vakıfbank’tan satılık araçlar alım için değerlendirilmesi gereken yollardan bir  tanesi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu