EkonomiGündem

18 Yaş Altındakilere Banka Hesabı Nasıl Açılır? Hangi Banka Ne İstiyor?

Birikim amaçlı başta olmak üzere eğitime gönderecekleri çocukların maddi problemlerini çözmek adına bir çok veli 18 yaş altındaki çocuklarına banka hesabı açmak istiyor. Ancak kendilerine olduğu gibi kolay bir husus değil banka hesabı açmak. Ayrıca BDDK mevzuatlarının yanında bankaların belirlemiş olduğu hususlarda hesap açılmasında etkili. 18 yaş altı çocuklara banka hesabı nasıl açılır? Hangi bankalar 18 yaş altı çocuklara hesap açıyor? Hesap açılmasında istenilen belgeler ne? Sizin için memursun.com olarak araştırma yaptık.

18 Yaşına Basmayan Çocuklara Banka Hesabı

18 yaş altında bulunan çocuklara banka hesabı açılmasında bir çok banka anne ve babanın birlikte hesap açılması için banka şubesine gelmesini istiyor. Öncelikli olarak Akbank, Yapı Kredi Bankası, TEB gibi bankalar hesap açılmasında iki velinin de şubede hazır olmasını istiyor. Bu durum devlet bankalarında biraz daha farklı. Örneğin Vakıfbank 60 TL ücret talep ederken Halk Bankası ise hesaba hemen 500 TL yatırılmasını talep ediyor.

Halkbank 18 Yaş Altı Çocuklara Banka Hesabı Açılması

Halkbank çocuklarınıza hesap açmak istediğinizde sizden sadece çocuğunuzun kimliğini talep ediyor. Banka aile velilerinde anne veya sadece babanın gelmesi ile hesap açabiliyor. Ancak açılan hesaba hemen 500 TL para yatırılması talep ediliyor. Aksi takdirde hesap açılması söz konusu değil. Halkbank 18 yaşına gelmemiş çocuklara açılacak hesaplarda bir sözleşme imzalatıyor. Aile bireyinin çocuğu adına imzaladığı sözleşme ile hesap için bir bankamatik te istediğiniz adrese gönderiliyor.

TEB 18 Yaş Altı Hesap Açılması

TEB 18 yaşına gelmemiş çocuklara banka hesabı açılması için vatandaşların anne ve babasının banka şubesinde hazır olmasını istiyor. Burada hesap için sözleşmeye iki bireyde imza atarken çocukların ve aile bireylerinin kimliklerini de istiyor.

Akbank 18 yaş altı Banka Hesabı

Türkiye Ekonomi Bankasında olduğu gibi Akbank’ta 18 yaşına gelmeyen bireylere banka hesabı açılmasında anne ve babayı zorunlu kılıyor. Anne, Baba ve çocuğun TC kimliği ile hesap açılması bir sözleşmeye bağlanıyor.

Denizbank 18 Yaş Altı Banka Hesabı Açılması

Bankasını Denizbank olarak seçenler Halkbank’ta olduğu gibi sadece anne veya babanın hazır olması ile banka hesabını açabiliyor. Burada aile velisinin ve çocuğun kimliğinin olması yeterli.

18 Yaş Altı Çocuklara İnternet Bankacılığı

Banka hesabının açılmasında yaş sınırlaması olmamasına karşın bankalar farklı uygulamalar yapıyor. İnternet bankacılığının açılamayacağını belirten bankalar bulunsa da bu duruma açılabileceğini duyuranlarda söz konusu. Bu anlamda internet ve dijital bankacılığın açılarak kullanılmasında Halkbank öncü diyebiliriz. Devlet bankası konumuyla 18 yaş altındaki çocuklara banka hesap açılması ve internet bankacılığının kullanılması söz konusu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu