Ekonomi

Bir günde Yüzde 7 Değer Kazanan Altın 710 Lirayı Gördü

MB faiz indirimi kararının ardından sürekli değer kaybı yaşayan TL karşısında altın öğle saatlerinde 710 TL rakamını gördü. Gün içinde yüzde 7 atış gösteren gram altın ilerleyen saatlerde nasıl bir yönde hareket edecek herkesin merakı oldu.

Çeyrek Altın 1142 TL’den Satılıyor

Merkez Bankası son olarak 100 baz puan indirim sağladı. Bu yıl içerisinde toplam 400 bazlık bir faiz indirim sonrası TL değer kaybı yaşamaya devam ediyor. Asgari ücret belirleme çalışmaları devam ederken emekçiye zam miktarı belli olmadan TL’nin önemli kayıplar  yaşıyor olması devamında ekonomi kurmaylarının atacağı adımlar da merak konusu oldu.
Dolar – TL kurunun yükselmesi nedeniyle altının gram fiyatı da artış gösterdi. Sert yükseliş sonrası altın rekor üstüne rekor kırarak 710 TL seviyesine geldi. Rakamların bu noktaya gelmesinde Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artışı beklentisi oluşması oldu.

FED Faiz Kararı Beklentisi

TL iki haftadır MB kararı sonrası değer kaybı yaşarken FED’in faiz konusunda vereceği kararlarda kaybın yaşanmasında büyük rol oynadı. Sabahın erken saatinde dolar kuru 12,25 seviyesine çıktı ve tarihi zirve sonrası gram altın fiyatları da yeni rekorlarını kırdı. Kapalı çarşıda çeyrek altın fiyatları 1100 TL ve satış için 1142 TL ile işlem görmeye başladı. Cumhuriyet altını ise alış 4.440 satış 4.550 TL oldu.
ABD Merkez Bankası FED Başkanı olarak görevlendirilen Jerome Powell’in faiz oranını artıracağı beklentileri kuvvetlenmesinin ardından dolar kuru arttı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu