EkonomiGündemSon Dakika Çiftçi Haberleri

Çiftçiye % 50 Hibe Desteği

Çiftçinin en yakın donanımı olan traktör alınmasında devlet çiftçilere finansman desteği veriyor. Bu aşamada amaç tarımsal üretimin artırılması. Geçtiğimiz aylarda çıkan karar olmasına karşın Resmi Gazetede kısa süre önce yayınlanarak yürürlüğe giren % 50 hibe ile finans desteği traktör alımları için de verilecek. Çiftçiye Traktör kredisi verilmesinin yanında yarı fiyatına da hibe verilerek traktör alımı bazı şartlar dahilin de tarımla uğraşan gerçek ve tüzel kişiliklere veriliyor.

Traktör ve Ekipmanları Alımında Hibe Desteği

Türkiye’de tarımın ve üretimin artırılması amacıyla devlet sürekli yeni hibeler ve faizsiz krediler ile düşük faizli kredi imkanları sunuyor. Bu imkanlar çerçevesinde gerçek ve tüzel kişilikler işletme kurma, hayvan alma, traktör ve parçaları ile tarımsal üretimde kullanılacak olan malzemeleri de destekler arasında. Nitekim son aşamada Temmuz ay’ında 31199 sayılı Resmi Gazetede ayrıntılara yer verildi. Tarımsal üretim yapanlara % 50 hibe desteği verilirken bunlardan bir tanesi de traktör alımları için olacak.

5 Yıl Boyunca Hibe Desteği

% 50 hibe ile Traktör alımı için verilecek destekler 2021 yılı ile 2025 yılı sonuna kadar yapılabilecek. Daha önce de çiftçiye IPARD  programı kapsamında hibe destekleri veriliyordu. TKDK traktör destekleri de bunlardan bir tanesi. Fakat son IPARD8 başvuru ilanlarında traktör alımları için bir destek söz konusu değil. Buna rağmen özellikle devlet bankaları eliyle traktör kredisi verilebiliyor. Buna örnek olarak Ziraat Bankası Traktör Kredisi değerlendirebileceğiniz banka ürünlerinden bir tanesi oluyor. Alımlar açısından ödeme koşulları uyması halinde de kredi kartına taksitle traktör başka bir alım için alternatif yol oluyor.

Hibe Desteği Resmi Gazete de Yayımlandı

Temmuz ay’ı itibariyle Kırsal Kalkınma Destekleri başlıklı olarak 2020/24 ve 2020/25 sayılı tebliğlerde gerçek ve tüzel kişiliklerin yapacakları yatırımlara % 50 hibe verileceğinin duyurusu yapıldı. Bu duyuruya istinaden tarımsal faaliyet gösteren ve şartları taşıyan kişiler gerekli projeleri ile yapacakları başvurularda bu projenin gerçekleştirilebilmesi için traktör alımında da % 50 hibe desteğinden faydalanma yoluna gidebilecek.

Başvurular İnternetten Yapılacak

Tarımsal faaliyet için yapılacak projeler eşliğindeki yatırımlar için % 50 hibe desteğinden faydalanabilmek için çiftçiler internet üzerinden başvuru yapabilecek. Başvurular ise https://www.tarimorman.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilecek. Başvuru sonrası destek alacakların ilanı da yine internetten yapılacak.

Tarımsal faaliyetle uğraşıyorsanız bu anlamda % 50 Hibe Traktör Desteği için çiftçi kayıt belgeniz olması, projeler için ayrıca faaliyetin yürütüleceği yerler için tapu ve kira kontratı gibi şartlarda bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu