Yaşam

İTÜ Yardım Bileti Oluştur

İTÜ Yardım Bileti kullanıcı hesabınızdan giriş yaparak Bilgi İşlem Dairesi üzerinden elektronik ve fiziki arızalar için yapılmasını istediğiniz hususlarda talep oluşturma formu olarak tanımlanabilir.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerine destek amaçlı olarak verilen hizmetlerin ve kayıtların hepsi internet ortamı üzerinden dijital olarak yapılmasına olanak veriliyor. Burada öğrenciler kendileri için verilen tüm haklardan yararlanabiliyor. Bunlardan biri de İTÜ yardım bileti. Biletin oluşturulmasında atmanız gereken adımlar şu şekilde,

İTÜ yardım biletini iki aşamalı olarak oluşturabilirsiniz. Birincisi İTÜ kullanıcı hesabınızla giriş yaparak diğeri ise İTÜ kullanıcısı olmayanlar için alternatif olarak belirlenmiş sisteme e-mail adresiniz ile girerek yardım bileti oluşturabiliyorsunuz. Sisteme bilet oluşturulması aşamasında size verilen kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra ayrıca SMS ile doğrulama kodu sayesinde sisteme giriş yapabiliyorsunuz.

  • Öncelikli olarak İTÜ yardım sayfasına gidin (buradan)
  • Yardım Bileti Oluştur menüsünü seçin.
  • Birim olarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığını seçin.
  • Kategori EBYS ( Elektronik Belge Yönetim sistemi) i seçin.
  • Yardım biletinizi oluşturun.

İTÜ Yardım Bileti Silme

İTÜ öğrencileri üniversiteye kayıtta dahil olmak üzere kendi kişisel işlemlerinde internet hizmetinden faydalanıyor. Kişinin kendisine verilen şifreler eşliğinde sisteme giriş yaptıktan sonra kayıt işlemleri ile başvurularını yapan öğrenciler bu anlamda kendileri açısından iptal etmek istedikleri hizmetleri de bu yolla iptal edebiliyor. Bunlardan biride İTÜ yardım biletini silmedir. Yardım bileti oluşturan kullanıcı sonraki aşamalarda da silme hakkına da sahiptir.

İTÜ Yardım Bileti
İTÜ Yardım Bileti

İTÜ Yardım Bileti Sorgulama

İTÜ bünyesinde öğrenci olan kişiler yardım biletine başvurabiliyor. Zira yıl içerisinde bu bilete başvuru yapan sayısı yaklaşık 100 bin kişiyi buluyor. İTÜ yardım bileti her başvuru yapana verilmemektedir. Bu sebeple öğrenciler de kendilerine yardım bileti tahsisi yapılıp yapılmadığını sorgulama yoluna gider. Sorgulama İTÜ sistemine girişle gerçekleştirilir.

İTÜ Kart İşlem Merkezi

Türkiye İş Bankası destekli olarak öğrencilere çıkarılan İTÜ kartları günümüze kadar 42 bin 500 öğrenci ve 2 bin 500 çalışan olmak üzere yaklaşık 50 bin kişiye verilmiştir. İTÜ giriş çıkışları

, kampüslere girişler, binalara giriş ve otoparklara girişler bu kartlar sayesinde yapılmaktadır. Bu kartlara yüklenen paralar ile yemekhanelerde yemek yiyebiliyorsunuz, öğrenci işlerinde kullanabiliyorsunuz. 2013 yılından bu yana kullanılan İTÜ Kart hakkında ayrıntılı bilgiyi de İTÜ Kart İşlem Merkezi sayfasından alabiliyorsunuz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu