Ordan BurdanÖzel Haber

Maliye Hazinesine Çardak Kurup Tel Örgü Çekiyorlar

Antalya’nın Kepez İlçesinin Kızıllı Mahallesinde orman alanlarının sarı alana dönüşmesi sonrası orman vasfından çıkan araziler vatandaşlar tarafından tel örgü çekilerek kullanılıyor. Mahalle muhtarının yaptığı araştırmalar neticesinde çıkan yerler ise tekrar mahalle halkına kazandırılmaya çalışılıyor.

Çardak Yapılıp, Tel Örgü Çekiliyor

Orman vasfının kaybetmiş ve sarı alan olarak kayıtlara geçen yerlerde vatandaşlar çardak yapmak, baraka kurmak, tel örgü çekerek, alanı temizlemek ve ileriki dönemde faydası olabilmesi için zeytin fidanı dikmek suretiyle hazineye ait arazileri kullanıyor. Mahalle halkının kültür mirası olarak ortak kullanım alanları olan bu yerlerde bazı vatandaşların yer sahibi olabilmek için izinsiz yer çevirmesi mahalle halkını da üzüyor.

Mahallelinin ortak kullanımı konumundaki sarı alan hazine yerlerinde bazı uyanık vatandaşlar tel örgü çekerek, zeytin ağacı dikerek, kümes hayvancılığı ile yer edinme çabasına girmiş. Bu kişilerin söz konusu bölgelerde orman vasfını kaybetmesiyle sarı bölgeye geçmesinin nereden bilgi edindikleri de merak konusu.

Sarı Alan Nedir?

Bilindiği üzere orman haritasına bakıldığında yeşil alanlar orman bölgesi, 2-B araziler kırmızı, kültür arazisi olarak tanımlayacağımız yerler ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Burada Orman vasfı kaybolduğu için sarı alana dönüşen yerler hazineye ait bölgeler olarak tanımlanıyor.

Orman haritasına bakıldığında sarı alan haline gelen yerlerde kişiler zilyedlik bulunması halinde buradan ileriki dönemde satın alma yoluna giderek yer edinebiliyor. Ancak bu tür yerler 3402 sayılı yasaya göre Maliye Hazinesi adına kayıtlı oluyor. Antalya Kepez İlçesi Kızıllı Mahallesinde bulunan sarı alanlarda yapılan işlemler ilgili kurumlarca men ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu