Ordan BurdanÖzel HaberYaşam

PTT Kitap Kargosu İndirimi Var mı? Kitap Kargo Ücreti Ne Kadar?

PTT tüketiciye kargo başta olmak üzere bir çok hizmet veriyor. Bu nedenle de vermiş olduğu hizmetler için zaman zaman kampanya düzenleyerek hem müşteri kazanıyor hem de müşterilerine maddi anlamda destek vermiş oluyor. Söz konusu kitap olunca öğrenciler için maddi açıdan da önem arz ettiği için kargo ücretleri de dikkate alınması gereken hususlardan bir tanesi. Bu anlamda alım yapacak kişiler de PTT kargo kitap kampanyası var mı? PTT kargo kitap kargo ücreti ne kadar gibi soruları soruyor.

Kitap Gönderiminde Kargo İndirimi

Diğer gönderimlerde olduğu gibi kitap alımlarında avantajlar sunan PTT başta öğrenciler olmak üzere herkese kolaylık sağlamaya devam ediyor. Kitap gönderimi ve alımı konusunda vatandaş kitabı aldığı yerin kargolarla olan anlaşmasına bağlı olarak farklı ücretler ödeyebiliyor. Bu durumda en uygun fiyat şartlarını sunan PTT kargo ilk tercih edilenler arasında bulunuyor. Yurt içi ve yurt dışı kargo gönderiminde değerlendirebileceğiniz bu hizmette PTT kargo kaç günde gider gelir sorusuna daha önce yanıt aramıştık. E-PTT AVM ile satış imkanı da veren PTT önemli hizmetlerini sunmaya devam ediyor.

Kitap satışında adres olan önemli kitapçıların anlaşmalı olarak kargo ücretini indirimli, kampanyalı olarak sunduğunu biliyoruz. Bunun yanında belli miktarlarda alımlar sonrası da kargo ücreti alınmadan da hizmet alabilmeniz mümkün. Bu durum ise tamamen sizin kitabı aldığınız firma ile alakalı olduğunu belirtmek doğru olur.

PTT Kitap Kargo Ücreti Ne Kadar?

Burada göndereceğiniz ya da alacağınız kitabın kargo ücretini söylemek için bazı kriterlere sahip olunması gerekiyor. Kitabın ağırlığı, hacmi gibi hususlar kargo ücretini etkiliyor. Bu aşamada PTT kargo kitap gönderiminde de ağırlığı 1 kg dan az olanlar için yaklaşık 5 lira ücret alıyor. 30 kiloya kadar kitap gönderimlerinde ayrıca indirim söz konusu edilse de; net rakamın söylenebilmesi için net ağırlığının da bilinmesi gerekiyor.

PTT Gönderi Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Vatandaşa kolaylık olması açısından PTT kendi internet sitesinden ücret hesaplama gibi hizmetlerde sunuyor. Bunun için ilgili sayfayı ziyaret ederek açılan sayfadaki formu doldurmanız gerekiyor. Ancak burada verilen ücret tamamen normal kargo ücreti. Hızlı gönderi söz konusu olduğu için daha yüksek tutarlar ödeyebilirsiniz. Ancak burada kitap olunca indirim de uygulanabilir.

PTT Kargo Gönderi Takibi

PTT Kargo ile alacağınız yada göndereceğiniz paketler ve kargolar için takip numarası ile kargo takibinin yapıldığını belirtmiştik. Burada dilerseniz 444 1  788 numara ile kimlik bilginiz dahilinde kargonuzun nerede olduğunu, hangi şubede olduğunu, nereden alabileceğinizi de öğrenebiliyorsunuz. PTT Kargo Cumartesi teslim yapıyor mu sorumuzda kargonuzun muhtemel ne zaman teslim edileceğine de yer vermiştik.

PTT Kargo Takip Sorgulama Sayfası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu