EkonomiÖzel Haber

Gıda Yardımı 700 Liraya Kadar Başvuranlara Yapılacak.  Başvurular E-Devletten Yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak İlçe Kaymakamlıkları bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kanalıyla ihtiyacı olan vatandaşa nakdi yardımlar gerçekleştiriliyor. Burada yapılan yardımlar ise kişinin şartlarına göre farklı kalemler üzerinden yapılırken yeni yapılması planlanan gıda yardımı da 500 – 700 TL aralığında olacağı gelen haberler içerisinde yer alıyor. Başvuru adresi ise e-devlet olacak.
İhtiyacı olan ailelere gıda yardımı yapılmasında başvurular ve miktarı ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Özellikle pandemi sürecinde ekonomik açıdan daralan aile bütçelerinin rahatlatılması amacıyla araştırma konusu olmuş durumda. Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak İl Müdürlükleri ihtiyacı olan vatandaşa gıda desteği yapacağı ve desteğinde 500 lira ile 700 Lira arasında değişeceği bildirildi.

Gıda Yardımı Destekleri

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca gıda ihtiyacı olan vatandaşlar için destek sağlanıyor. Başvurular için e-devlet ilk adresiniz olacak. İnternetten başvuru yapamayanlar ikametinin olduğu Kaymakamlıklardaki SYDV na şahsen müracaat edebiliyor. Müracaatta hane halkından birisi tarafından yapılması da mümkün.

Belediye Gıda Erzak Yardımları

Önceki yıllarda olduğu gibi Belediyelerde kendi görev mahallinde ihtiyacı olan vatandaşa nakdi yardımlar gibi gıda yardımları da yapabiliyor. Belediyelere şahsen yapılan başvurular kadar Mahalle Muhtarlıkları aracılığıyla Belediyelerin vakıfları da gerekli bilgiye ulaşarak vatandaşa ihtiyacı olan gıda ve diğer ihtiyaçların karşılanmasında yardımcı olmaya çalışıyor.
Belediyelerde de kendi bünyelerinde vakıflar bulunmaktadır. Bu vakıflar başvuruları aldıktan sonra kişinin geliri ve diğer hususlarında inceleme yapar ve ihtiyacı olan ailelere Belediye Mütevelli Heyetlerinden çıkan kararlar eşliğinde yardım yapılır. Başvuru yapacak kişinin gelirinin olmaması, muhtaçlık sınırının altında olması, evlerinde yaşamlarını sürdürmeye yetecek kadar eşyanın olmaması gibi hususlar yardımın yapılmasında etkendir.
Türkiye’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları talep olması halinde kişilere hemen nakdi ve diğer yardımları gerçekleştirmiyor. Öncelikli olarak bu başvuru sahibinin ekonomik durumu, SGK kaydının olup olmadığı, üzerine mal varlığı gibi hususlarda ayrıntılı olarak inceleme yapıyor ve neticesinde gerekli kriterleri taşıyanlara gerekli yardımlar yapılıyor. Bunlardan birisi de Gıda Yardımı olarak yaklaşık 700 Lira kadar yapılacağı yönünde haberler söz konusu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu