Gündem

Şantiye İnşaat İşçileri Seyahat Bayram İznini Nasıl Alacaklar?

26 Nisan’da yapılan Kabine toplantısı sonrası alınan tedbirler neticesinde 29 Nisan Perşembe gününden 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar tam kapanma dönemine girildi. Bu dönemde sokağa çıkmaktan ziyade şehirlerarası seyahatler kapatıldı ki bazı zorunlu kişiler için bu seyahat izinleri Kaymakamlık ve Valiliklerce verilmeye devam ediliyor. Bu aşamada baraj, yol, havaalanı ve hastane gibi büyük inşaatlarda yani şantiyelerde çalışan işçilerin bayram esnasında kapalı olması burada çalışan işçilerin nasıl seyahat edebileceklerini sorguluyor.

İnşaat İşçileri Bayram Seyahat izni Alabilecek

Tam kapanma dönemi ile birlikte zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatler yasaklandı. Burada zorunlu olarak tutulmasına rağmen üretim ve imalat tesisi, inşaat faaliyetleri ve buralarda çalışan kişilerde sokağa çıkma yasağından muaf tutulması kararlaştırılmıştı.

İnşaat İşçilerine Yeni Tedbirler

Son dönemde stratejik öneme haiz olan ve devamlılığı elzem olan büyük inşaatları barındıran baraj, hastane, yol, havalanı gibi inşaatlarda çalışan işçilerin Ramazan Bayramı süresince üretimin ara vermesi söz konusu. Burada vara verilen dönemde işçilerin de ikametlerine gidebilmesi için yeni tedbirler alındı.

Okunmalı : Seyahat iznim reddedildi ne yapabilirim?

Şantiyede Çalışan İnşaat İşçileri Nasıl İzin Alacak?

Yapılan açıklamada; 08-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında büyük inşaat ve şantiyelerde çalışan işçilerin asıl ikamet yeri olan şehir ve ilçelere gidip dönebilmesi için talep edilen seyahat izinlerine Valilikler ve Kaymakamlıklarca yanıt verilecek. Burada izin alınabilmesi için https://112.gov.tr/santiye-personeli-izin-listesi sitesi üzerinden indirilecek olan forma kişiler eksiksiz olarak işlenecek ve inşaat firması tarafından imzalanacak, mühürlenecek. Bu listeler firmalar tarafından Kaymakamlık ve Valiliklere izin verilmesi amacıyla teslim edilecek.

Okunmalı : Alo 199 a ulaşamıyorum

İçişleri Bakanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bu aşamada büyük şantiyede çalışan ve bayramda izine gidecek olan inşaat işçileri için yeni bir modül hazırladı ve bu modül ile liste halinde çalışanlar için firma yetkilileri seyahat izni alınmasında aracı olacak. Söz konusu bilgilendirme  6 Mayıs tarihinden itibaren ilgili birimlere açıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu