Son Dakika Çiftçi Haberleri

Çiftçilerden Kesilen Gelir Vergisi İade Ediliyor

Son Dakika Çiftçi Haberleri  – Resmi Gazetede bugün çiftçiden kesilen tarımsal destek ödemelerindeki gelir vergisinin iadesi kararı çıktı. Bu anlamda çiftçinin daha önce almış olduğu destek ödemelerinden yapılan kesintiler geri verilecek.

Kimler Gelir Vergisi İadesi Alacak

Devlet kuruluşları aracılığıyla çiftçiye vermiş olduğu tarımsal destek ödemelerinden bugüne kadar gelir vergisi kesintisi yapıyordu. Bu karar ile 2016 yılında bu yana yapılan ödemeler neticesinde kesilenler çiftçilere iade edilecek.

Karar Resmi Gazetede Yayımlandı

Resmi Gazetenin yayınlanan bugünkü sayısında 315 numaralı gelir vergisi genel tebliğinde değişiklik yapıldı. Bu değişiklik ile geçici madde eklemesi yapılarak çiftçilere verilecek iadeler için çiftçinin dava açmamış olması, açanlarında bu davalardan vazgeçmesi gerekiyor.

Yapılan tarımsal destek ödemelerinden yararlanmak için vazgeçilen davalarla ilgili bir karar verilenler ve kanun açısından yolların tükenenler için vergi iadesinde işlem yapılmayacak. İdarelerce yapılan davarlar da sürdürülmeyecek. Bunun yanında hakkında yargı kararı bulunan çiftçiler için iade talepleri olumsuz olarak yanıtlanırken yararlandırılmayacaklar.

Gelir Vergisi İade Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Çiftçi 2016 yılından bu yana almış olduğu desteklerden kesilen vergi kesintilerinin iadesi için e-devlet üzerinden giriş yaparak yapabiliyor. Burada işlem başlat, vergi işlemleri, tarımsal destek ödemeleri, telefon güncelleme, adres güncelleme, banka bilgileri, Telefonunuza gelen SMS kodunu giriş onayladıktan sonra iadeler için başvuru yapmış oluyorsunuz.

E devlet üzerinden bilgi güncellemesi yapılması halinde buradaki banka hesap numarasına ilgili ödemeler ve iadeler gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu